עין קאזאן. לפני שנים, לא רבות, רק יודעי סוד היו מתגנבים אל המעיין הקטן 'עין חיזר'. המעיין היה כלוא במבנה אבן ובחלק העליון היה פתח קטן. יודעי הסוד היו דוחקים את גופם בפתח הצר של משטח הבטון וקופצים אל מי המעיין לטבילה צוננת. לאחר הענוג הרטוב היו יוצאים מהמים, נשכבים על גג הבטון להתייבש וגם להעיף עין מסביב על הנוף היפה.
עין חיזר נמצא לא רחוק מכפר הצ'רקסי כפר כמא (יש הכותבים את שם הכפר – קמה), אותם רוחצים שומרי סוד ראו מסביב למעיין את היופי, ממערב להם התנשא מעליהם ככיפה מושלמת הר תבור, אם שלחו מבט צפונה, ממש קרוב אליהם יכלו לראות את תנועת הרכבים הרבה על כביש 65 שמוליך לצומת גולני. ממזרח יכלו לראות את מטעי הזיתים שהמעיין נמצא בשוליו ובהמשך את בתי הכפר הצ'רקסי, כפר כמא.
אבל חלפו הימים המאושרים של שומרי הסוד, המעיין יבש והמקום הפך למוזנח, הפינה החביבה הפכה למטרד שתקוע בלב השדות. לפני כמה חודשים נזכרו במעיין הקטן כמה גופים, המועצה המקומית, רשות הנחלים, משרד החקלאות והחליטו להחזיר את המעיין הקטן לזרום ולהפוך את המקום לפינה מקסימה לבילוי של משפחות ומטיילים. חשבו וגם עשו. וכך, אחרי שנים, מי המעיין חזרו לזרום, נבנתה בריכה איגום גדולה והמים זרמו אליה, בחלק הצפוני של הבריכה הקימו מרפסת אבן שצופה את הבריכה ותצפית אוהבת אל הסביבה. משני צידי המרפסת מדרגות אבן שיורדות אל המעיין, רחבת חניה נאה וכמה שבילים שמובילים לפינות ישיבה אפלוליות בין עצי השיזף ואליהם מובילים כמה שבילים.
בטקס יפה על פי המסורת הצ'רקסית חנכו את המקום, ילדי הישוב הגיעו ושתלו על הטרסות עצי פרי, הניחו שלט גדול שמספר על המקום. באותו טקס החליטו להחזיר למעיין את השם המקורי שמופיע במפות האדמירליות הבריטית השם היה 'עין קאזין', עם שכלול שפתי הגיעו לשם: 'עין קאזאן'. השם העברי עין חיזר נשאר רק ליודעי הסוד שנהגו לטבול את גופם במבנה הבטון. בטקס היפה שנערך בחנוכת המקום שולבו ריקודים צ'רקסיים שירה של ילדי הכפר ובטח היו גם כמה נאומים של פוליטיקאים מקומיים. הכל היה שווה בשביל המקום המקסים שנבנה וישמש כמקום חניה והפוגה למטיילים שנוסעים צפונה או חוזרים מהצפון וכמובן לבני הכפר.
כפר כמא הוא כפר צ'רקסי מטופח ומיוחד. הוא אחד מבין שני הישובים הצ'רקסים בארץ. הצ'רקסים מוצאים מהרי הקווקז, דתם האיסלם, כפר כמא נוסד בשנת 1878, ותושביו הגיעו לכאן אחרי המלחמה עם הרוסים, בה הם נאלצו לעבור לשטח האימפריה התורכית. בשנת 1950 הוכר המקום על ידי מדינת ישראל כ'מועצה מקומית'. כיום הכפר מאוד יפה, במרכזו מסגד גדול שמקושט באבנים שחורות ולבנות, הכפר נקי מאוד, תושביו נחמדים מסבירי פנים, כמה מסעדות משובחות עם מאכלים צ'רקסיים בישוב. חלק גדול מהגברים משרת בכוחות הביטחון. בגרעין הכפר רחובות צרים ובתים מיוחדים וגם בכפר מוזיאון הכפר שנמצא ממש במרכז.
איך מגיעים: נוסעים על כביש 65 בצומת כפר תבור פונים מזרחה לכביש 767, נוסעים בכביש היפה חולפים על פני שדמות דבורה ובפניה הראשונה לכפר קמא פונים. ברחוב הראשון פונים שמאלה ונוסעים עם הכביש החדש עד לעין קאזאן.