אגדה קדומה מעמידה את ירושלים במרכזו של העולם. כ"שברא הקדוש ברוך הוא את העולם זרק אבן אחת יקרה שעומדת במרכז העולם, משם נתפשט העולם לכל הצדדים, והוא קיים בזכות אותה נקודה אמצעית". אבן השתייה (שממנה הושתת העולם) על פי המסורת, נמצאת בראש הר המוריה, במסגד כיפת הסלע הוא מסגד עומר. במקום אחר כונתה ירושלים 'טבורו של העולם'. האגדות מספרות על מרכזיותה של ירושלים בעולם תצפית נפלאה על מרכז העולם, ממרומי מגדל הפעמונים של כנסיית 'עליה לשמים' בהר הזיתים, או בשם המוכר יותר, מתחם 'אוגוסטה ויקטוריה'.
בשנת 1898 מבקר בארץ הקיסר הגרמני וילהלם השני ורעייתו אוגוסטה ויקטוריה. המאמינים המקומיים מבקשים מבני הזוג המלכותי לבנות על הר הזיתים בית הבראה לחולי הקדחת, הקיסר מסכים. בשנת 1910 חוגגים ברוב עם את חנוכת הבית 'עליה לשמיים'. הרבה תהפוכות עברו משך השנים על המבנה היפה, היום הוא משמש כבית חולים לאוכלוסייה הערבית המקומית. הכנסייה 'עליה לשמיים' הוקמה באחת הנקודות הגבוהות בירושלים, 850 מ' מעל פני הים, נושקת בחדות למדבר יהודה, גובהה מעל ים המלח כ-1300 מטר. בשנת 1910 הוצבו פעמוני הכנסייה בראש המגדל בגובה של 45 מ', כדי שיהיה צלצול מותאם לכנסיית הדורמציון והגואל בעיר העתיקה, הפעמונים כוונו לצלילים: סול, סי, מי, ורה. באותה שנה גם הוכנס עוגב לכנסייה ונמצא שם עד היום.
מגדל הפעמונים הוא היעד הראשון שלנו. 210 מדרגות ממתינות לבעלי הכושר עד למרפסת התצפית והפעמונים. בגלל מאוד תנועת המבקרים נמענים מלהפעיל את המעלית. העלייה במדרגות קלה יחסית ויש מקום לנוח לצד חלונות קטנים שמהם נשקף נוף מרהיב. את מרפסת התצפית מקיפה סבכת ברזל שממנה רואים את הנוף: מצפון, נחה על כף היד האוניברסיטה העברית עטופה בירק, שכונת עיסוואה, ופסגת זאב. ממערב, ירושלים החדשה, באד הלבן המעורפל, נגלים רכסי ההרים הרחוקים, עליהן זרוקים קוביות הבתים. בדרום, הר הזיתים, אבו דיס. ממזרח, גולש לו בתלילות מדבר יהודה לעבר ים המלח, צבעי המדבר, צהוב דהוי, מתחילים ממש למרגלות המגדל בקצה חורש הברושים, חלקה הירוק של ירושלים. במרכז מרפסת התצפית נמצאים הפעמונים הענקיים, שנת היציקה, 1910 מוטבע עליהם ואם תקשיבו טוב תוכלו לשמוע את המיית היונים שמצאו לעצמן כאן בית.
טיפ קטן: אל תוותרו על הכניסה לכנסייה המדהימה הצמודה למגדל. בפנים ממתין לכם עבודות פסיפס מדהימות, ציור קיר עוגב ענק נוצץ, בתקרת יציע המקהלה תוכלו להכיר את הקיסר וויליאם השני ורעייתו הקיסרית אוגוסטה ויקטוריה שמונצחים בציור קיר.
ועוד טיפ קטן: תשקיעו מבט בשער הכניסה למבנה בית החולים, עבודת פיסול מרהיבה, אין ספק היופי של שער הכניסה לבית החולים מוסיף בריאות לחולים.
איך מגיעים: בכניסה לירושלים, (כביש 1), שמאלה לרחוב ירמיהו, שהופך לבר אילן, שהופך לחטיבת הראל, שהופך לשד' לוי אשכול. בצומת ממשיכים ישר, לשדרות האוניברסיטה העברית, משם לשדרות שיירת הר הצופים, ודרך רחוב בנימין מזר מגיעים לצומת. פונים ימינה לרח' מרטין בובר ומיד משמאל לבית החולים 'אוגוסטה ויקטוריה'. יש להחנות את הרכב בחוץ, להיכנס ברגל לשטח בית החולים, ללכת עד למגדל, שם לצלצל בפעמון ולהמתין שיגיעו לפתוח לכם את הכניסה למגדל הפעמונים ואחר כך לכנסייה. (הכניסה במחיר סמלי), שעות הפתיחה: 8:30 – 13:00, סגור בימי ראשון.