גשר קטן, צר מידות, תחתיו זורם בעוצמה נחל. מראה המים השוצפים מזכיר מקומות אחרים, רחוקים שתצלומיהם מפארים לוחות שנה יוקרתיים. מים צלולים שצונחים במפלים עליזים למערבולות קצף קטנות, ומפלים זעירים. זרם המים מסיע בקלות אבנים, אלה גולשות ברחש עם הזרם. מפעם לפעם נקלע ענף בודד לזרם המים, מסתחרר כרקדנית ונעלם עם הזרם. על גדות הנחל שדרה ירוקה, זקופה, של פרחי אביב, הירוק מנוקד בפרחי בר וכל היופי הזה הופך למסדר כבוד לנחל, שהחורף הזה הפך לנחל איתן. מפעם לפעם שולי הזרם מטפסים לגדה, נוגסים מעט מהאדמה החומה. כל מי שניצב על הגשר הצר זוכה למראה המרנין של נחל דישון ומרגיש את המשב הצונן העולה מהמים הזורמים. שומע בהנאה את רחש הזרימה, אחר מסתובב ופניו מזרחה, הנחל גולש במסדר הכבוד של צמחית האביב ואחר נעלם המראה בעיקול.
רבים שמגיעים לנקודת החיבור של נחל דישון וכביש 886 מסתפקים במראות מעל הגשר, אחרים הכינו את הנעלים לטיול במורד או במעלה הנחל. בעונה זו, בפרט השנה, לובש כביש 886 מחלפות של יופי, שנים חיכינו לשפע של מים. הכביש 886 מתפתל בין צומת עין זיתים לצומת ישע מעניק הגדרה אחרת ליופי, הלב מתרחב מול מראות שפע של הירוק והפריחה, נופים כפריים, תצפיות ונחל שוצף וזורם. ההינו כחו"ל? מטיילים אחדים פורסים שמיכה על גדות הנחל, מסתפקים במראות הטבע והיופי שסמוכים לכביש, אחרים שמנצלים את העונה היפה לגעת ברגליהם בקטע של 'שביל ישראל' שעובר כאן ונושק לנופים ובעיקר לנחל הדישון.
נחל דישון מתחיל את חייו הסוערים באיסוף קפדני של המים ממורדות הר מירון. מכאן הוא זורם מזרחה, חולף ליד ג'יש, (הישוב הערבי נוצרי, גוש חלב), חוצה את יער ברעם. בדרכו אוסף מים ממספר מעיינות, מרביתם נכלאים בצינורות ענק, והמים היקרים מובילים למאגרי מים. ערוצו מפריד בין הרי נפתלי לבין הרי כנען, ברמת עלמה חוצה הנחל איים של בזלת. חלקו העליון, ממערב לישוב דישון מעניק מראות נוף פראי וחיבורו עם נחל אביב. ארכיאולוגיה, ממצאים מהתקופה הביזנטית, מערות ופסלים (העלמות) שהטבע יצר ומקדיש למטייל. חלקו העליון של נחל דישון עשיר בצמחיה צפופה, אלונים, אלות, לבנים, חרובים, זיתים, כליל החורש שפורח בימים אלה בפריחה ורודה מתוקה, אלות. בהמשך הנחל שוצף וזורם אל מתחת כביש 886, כאן הצמחייה נעשית נמוכה, העצים נשארים מאחור ומגלים את הסחלבים, צהרונים ואירוסים בשלל צבעים. בימים אלה מכריז הפרג על יופיו באדום זוהר. יופיו של הנחל בחורף ובאביב (גם בקיץ המסלול יפה אך אחר) הביאו את הוגי 'שביל ישראל' להצמיד את סימון השביל צמוד לנחל דישון. השביל מדלג מגדה לגדה. אין ספק שבאחת הקפיצות תנשרו למים הזורמים, לא נורא, רק נרטבים ומרגישים את האדמה הנצמדת אל סוליות הנעלים בשכבת בוץ חביבה שתורמת לכם גובה והרבה לכלוך, (כדאי להצטייד בזוג נעלים נוסף לקצה המסלול). אורכו של הנחל כ-25 ק"מ, כאמור מתחיל בהרי מירון ומסיים את דרכו העצמאית סמוך לחולתה, שם מתערבים מימיו עם מי תעלת הניקוז שמקיפות את עמק החולה, משם בכוחות משותפים זורמים לנהר הירדן.
חובבי ההליכה יכולים לקבוע את המקום, חיבור כביש 886 עם הנחל כנקודת מוצא, מכאן נמתחים שני מסלולים, אחד יורד מזרחה, (סימון שביל ישראל וסימון אדום), דרך רמת עלמה, הר יחמור וגולש בשביל אדום עד כביש 90, (אם יש כוח ברגליכם). אחרים יעדיפו את המסלול פראי יותר הפונה מערבה מנקודת המפגש, צמוד לסימון שביל ישראל, המסלול נושק להר דישון, שמורת נחל דישון ומסתיים בכביש 899 בין ברעם ליראון, זהו קטע יפה ומיוחד עם ריחות, פריחות מטריפות בניהם האירוס הנצרתי, מעיינות ונקודת החיבור עם נחל אביב.
איך מגיעים: כביש 89 מוליך מצומת מירון אל צומת זיתים משם צפונה בכביש 886, אחרי הישוב עלמה, מימין שילוט נחל דישון כביש קטן מוליך לגשר קטן ומקום חניה לרכב. מפת טיולים וסימון שבילים מס' 2.