זה הזמן לצאת אל הטבע לנטוש את המרק החם, את שמיכת הפוך ולהנות מהרפתקה חורפית, לראות איך גועש הנחל, איך אוסף אל ערוצו את מי הגשמים ומוליך אותם בזרם חזק אל הים. מדובר בערוצו של נחל שורק שמתחיל בהרי ירושלים הגבוהים אוסף את מי הגשמים וזורם לאורך כ-70 ק"מ ונשפך בזרם כביר במישור החוף הדרומי ליד פלמחים.
נתחיל ביער הנשיא, נקודת תצפית נפלאה על ערוצו של נחל שורק, (השם נחל שורק נזכר במקרא כאזור מגוריה של דלילה, מי ששבתה בקסמיה את שמשון הגיבור), כמו בסיפורים בעמק היפה מתפתל לו הנחל בין השדות בעמק קרוב לקיבוץ צרעה. נקודת התצפית שלנו נמצאת בגובה של כ-344 מ', ממנה תצפית מרהיבה אל עמק של שדות מעובדים במרכזו מאגר ענק שבימים אלה מגיעות אליו עופות רבים. נקודת התצפית נמצאת בחניון קטן ומטופח בליבו של יער הנשיא, החניון לזכרו של דניאל רביב ז"ל, עובד מסור של קק"ל שטיפח את יער הנשיא (או בשמו הנוסף יער צרעה).
איך מגיעים: נוסעים בכביש 44 (צומת נחשון- צומת שמשון) פונים ימינה ליער הנשיא (יער צרעה), נוסעים על שביל סימן ירוק בדרך כורכר טובה, בחלקה סלולה. מתחילים בדרך הפסלים וממשיכים כ-5 ק"מ (נ.צ. 630810 – 196781) שם פונים שמאלה לכביש קטן מחנים את הרכב משמאל לצד סלע גיר לבן, מימין גבעה עם עצי אורן מטפסים במדרגות חצובות בקצה הגבעה לנקודת התצפית. בין עצי אורן ובור מים עתיק אפשר לראות דרומה את היופי של העמק למטה. ערוצו של נחל שורק עטוף בירוק מתפתל בין השדות, חלקם אחרי חריש וזריעה. במערב אפשר לראות את פסלה של הבתולה הבולט שמתנשא מעל מנזר דיר ראפעת, מדרום אפשר לראות את יער ישעי, יער אורנים שבעוד זמן קצר יתמלא במשטחי רקפות.
חוזרים לרכב וחוזרים לשביל הראשי שמוריד אתכם בסיבובים אל כביש 3835 (צרעה – דיר רפעאת). לפני תחילת הירידה תצפית נפלאה אל העמק שאליו את נוסעים לטייל. (זהירות, הכביש תלול ומשובש עם עיקולים רבים. מתאים לכל רכב) מגיעים לכביש פונים ימינה (מערבה). נוסעים מרחק קצר כמחצית הק"מ ואחרי העיקול הגדול בכביש מצד שמאל פניה, שמאלה ( נ.צ 630550 – 195589), כביש קטן יורד דרומה עד תחנת שאיבה גדולה ומגודרת, מכאן מתחיל שביל כורכר רחב ( לא מסומן), משמאל לכם מאגר מים גדול, סביבו וצמחי קנה רבים, וגם עופות מים. בקצה המערבי של המאגר עצי איקליפטוס גדולים, שם נמצאת נקודת תצפית על המאגר. השביל מלווה את נחל שורק, מצד שמאל פסי הרכבת, בדרך חוצים נחלון קטן, זהו נחל מנוח אני מקווה שתהייה בו זרימה. כל השביל לכל האורך דרך כורכר, במדידה ויהיה גשם חזק יתכן ויהיו פלגים קטנים של מים שיחצו את הכורכר.
לצידכם נחל שורק אין אפשרות להתקרב לערוצו של הנחל שמוקף בצמחי קנה רבים, בהמשך במרחק מה מהשביל משמאל מאגר מים נוסף, אם אין בוץ אפשר להתקרב אליו. בהמשך חולפים ליד תל עתיק היסטורי, 'תל בטש' (נ.צ. 632504 – 191600), בתל נעשה שיקום והוצאו ממנו ממצאים ארכיאולוגיים, האתר עבר שידרוג ופיתוח: שקתות, אגנים, קירות חצובות, פתחי מבנים, מתחת לסככה נקודת תצפית על האתר והסביבה. המקום מזוהה עם עקרון המקראית, בין בית שמש לחורבת מקנה. התל ההיסטורי פונה אל נחל שורק. ממשכים עוד כק"מ מערבה וכבר רואים את גשר הבטון הקשתי מעל ערוצו של נחל שורק, (מיועד להולכי רגל בלבד), אם הנחל זורם בעוצמה שווה לעלות על הגשר ולראות את הזרימה. עוד מאגר גדול מצד שמאל, אפשר לעלות על הסוללה של המאגר לתצפית. הגעתם לכביש משובש מאוד, חוצה אותו מסילת ברזל, פונים בכביש ימינה, (צפונה) אחרי פחות מק"מ יש עליה קטנה בכביש לגשרון, תחת הגשרון זורם נחל שורק, אם יש אפשרות שווה לעצור, מתחת לגשר יש בריכת צבים, אם המים לא סוערים מדי אולי תוכלו להבחין בצבי המים.
מיד אחרי הגשר פניה שמאלה לשביל לצד השדות. (אם ירד גשם יתכן והשביל בוצי מדי לרכב רגיל), כדאי להגיע למקום (ביקרנו במדורים קודמים) עץ השיזף הענק אם במקרה האירה לכם השמש כדאי לשבת כאן להפסקת קפה.
מכאן אנו נוטשים את הנחל חוזרים לכביש הראשי דרך הישוב טל שחר לכביש 3. מכאן באופן עצמאי תמשיכו לכביש 4311 לפלמחים עד ל'גן לאומי שפך נחל שורק', על הכביש גשר חסון מתחתיו זורם נחל שורק, תוכלו לעצור בצד הדרך לראות את הזרימה של הנחל (בתנאי שירדו גשמים רבים בהרי ירושלים. בכל מקרה כאן שווה לטייל. במגרש הסמוך יש דוכן נייד של מלבי – טעים מאוד.