כאמור, בסתיו שנת 1898 הגיע לארץ וילהלם השני קיסר גרמניה לביקור ממלכתי. ספינתו המלכותית עגנה בנמל חיפה וכדי שמרכבתו תוכל להגיע לקבלת הפנים בירושלים נבנו לאורך המסלול ארבע גשרים מעל נחלים הנשפכים לים התיכון, אחד מהם הגשר מעל 'הנהר הכחול', נחל התנינים שבחוף ג'יסר א זרקא. במשך השנים חלקו הגדול של הגשר העתיק נשטף בסערות שפקדו את חוף הים ושפך הנחל, לאחרונה במסגרת ההשקעה בכפר הערבי, ג'יסר, שיחזרו את הגשר וחיברו את שתי גדות הנחל, כך מי שמגיע לנחל ורוצה לעבור לצידו השני אינו צריך להרטיב את רגליו. הגשר מיועד לגשר את חוף מעגן מיכאל וג'יסר א זרקא. הגשר שוקם על ידי רשות שמורות הטבע ושוחזר בדייקנות עם ארבע קשתות אבן. הגשר מיועד להולכי רגל ורוכבי אופניים.
במסגרת הפיתוח הוכנה גם טיילת יפה שמטפסת מערוץ הנחל אל הגבעה, ממנה יש תצפית יפה על נמל הדייגים הקטן של הכפר, חוף הים ותצפית על חוף הים הסלעי למטה.
אחד החופים היפים והפראיים בארצנו שלצערנו לא פוקדים רבים. המקום נסתר מהעין, נח בשלווה פסטורלית ובתיו של הכפר ג'יסאר א-זרקא גולשים במתינות אל החוף המפורץ, בריכות רדודות, גלי ים המתרפקים בנעימות על הריף והמזח הסלעי המגן על סירות הדייגים הקטן. סלעי הריף הטבעיים תוחמים את הנמל הקטן, עליהם ניצבים שני עמודי מגדלור זעירים המכוונים את הדייגים לחזור בלילה לחוף בבטחה.
נחל תנינים מסיים את דרכו בחוף של ג'יסר, כ- 24 ק"מ אורכו, אגן הניקוז של נרחב כל איזור רמת מנשה ומעיינות שמעשירים את מי הנחל ומעניקים לו כוח לנחל להגיע עד הים התיכון. צפונה משתרע חוף בתולי, שמורת טבע לעופות ים במעגן מיכאל. מדרום נמתח מסלול הליכה יפה לאורך החוף עד קיסריה.
חובבי השוטטות על החוף יאלצו לסנדל את רגליהם ועל הריף הדוקרני יגלו בריכות קטנות בהם משייטים יצורי ים זעירים. בתקופות קדומות המקום שימש כמחצבה עתיקה להכנת לבנים לבניה, על רכס הכורכר תצפית על הסביבה וחבצלת החוף פורחת בלובן פרחיה. הנחל מתרחב לקראת הפריצה לים ומימיו נשמרים צלולים.
איך מגיעים: בוויז', חוף ג'יסר א זרקא