לעיתים, אני מרגיש כמו מדריך טיולים לרכב חדש בארץ הקודש. כ׳שגריר׳ נאמן של נופי ארץ ישראל אני מוביל כל רכב מבחן בו אני נוסע לחלק אחר ויפה של הארץ. כך, המכונית החדשה נפגשת בזמן שהותה הקצר בארץ עם הנופים היפים של הארץ, ומקבלת 'בוק' נאה (כמו כל תייר) על רקע נופי הארץ. הפעם, נסעתי עם ה׳גרנדלנד X׳ של אופל, בחרתי במסלול היפה בעונה זו בה הארץ הכי יפה. אזור גבול הצפון, הרי נפתלי. כמי שמכיר (בקטן) את ״נפש״ המכונה נראה לי שה׳גרנדלנד׳ חרג מהסולידיות הגרמנית והפגין ״התלהבות״ מהנוף וגם מהנסיעה. כך שהצילומים של הרכב שנשקו לעץ שקד פורח, הוסיפו ורוד לוהט עם פריחת הנקטרינות, או הוסיפו נקודות לבנות של פריחת עץ דובדבן שהתהדר באותם הימים בפריחה לבנה.
המסלול שנבחר מתחיל בהרי נפתלי, משמורת נחל קדש בדרום המסלול ועד תל חי בצפון המסלול, כ-17 ק"מ של דרך נוף שהכינה עבורנו קק״ל, לטעמי אחת היפות בארץ, בגובה של כ-600 מ׳ בחלק העליון של הרי נפתלי ומעל נופי עמק החולה. דרך הנוף ברובה סלולה, חלקה כורכר כבוש, דרך צרה, מפותלת, שחודרת לעומק היערות, נעה למרגלות מצוק מנרה, ממזרח לה נפרסים נופים נפלאים של עמק החולה, הרי הגולן, בתי קריית שמונה, אגמון החולה ועוד.
כאמור, הרכב שנסענו בו אופל גרנדלנד X, מנוע 1.2 ל׳ טורבו בנזין, 130 כ״ס. מאז שרכבי אופל עברו ליצרן הענק PSA של פ׳יזו סיטרואן, הגרנדלנד קיבל מהמשפחה את הבסיס המשובח של פיג׳ו 3008 עם עיצוב שונה, גרמני סולידי. לא רכב שמתכוון למשוך את העין של המתבונן אלא עיצוב גרמני נקי ולא דרמטי. גם תא הנוסעים נקי בעיצוב נוח, סולידי ואינו נוטה לזעוק תראו אותי. הרכב מצויד באביזרי בטיחות מגוונים: בלימה אוטונומית, תיקון סטייה, זיהוי תמרורים, התרעות שטח מת, מצלמות וחיישני נסיעה לאחור וקדימה ויש עוד פשוט שפע של אביזרי בטיחות.
הישיבה גבוהה נוחה ויש תחושה של עם ג׳יפ וללא יכולת שטח של ג׳יפ, הגה נעים לאחיזה, רך ומדויק, קל לתמרן עם הגרנדלנד גם בעיר הצפופה, גם בכניסה לחניה. הנסיעה יחסית שקטה ותחלואי הכביש/ כורכר בשביל לא ניכרים אלא בנקודות ששם יש במבפרים גבוהים במיוחד או מעבר פסי ברזל בשביל שנועד לעצור את הבקר, דווקא בנקודות האלה יש יתרון לרכב הגבוה כי לעיתים יש הפרשי גובה בין הדרך למעבר הבקר. במקרים האלה יש זעם מוסתר מגוף הרכב שמתגבר על המכשול אך מעדיף שלא יהיה. המנוע שלושה צילנדרים, 1.2 ל׳ שיתוף פעולה של קונצרן PSA והמנוע מייצר 130 כ״ס שמדהירים בלחיצה קלה את הרכב למאה קמ״ש ב-11 שניות ומנוע זריז וגמיש.
נסענו ברכב ארבעה, (כאמור הימים ט.ק.= טרום קורונה) הנוסעים מאחור דיווחו שנוח לשבת, יש להם מספיק מרווח לרגליים המושב גבוה והם מרגישים בהחלט חלק מהנסיעה. הדרך אפשרה נסיעה מהירה בגלל תנאי השטח לעיתים נדרשה בלימה חזקה, מעבר איטי של המכשול והתחלה של עליה קשה, לא הייתה שום בעיה הרכב הגיב בזריזות לכל מכשול ותחילת נסיעה. במהלך הנסיעה אין 'קירקושים' של הרכב בגלל שאיכות החומרים ברמה גבוהה, תנוחת הנהג נוחה והשליטה על מערכות הרכב בקלילות רובן מההגה, הישיבה לנהג נוחה מאוד, הגה מתכוונן ומעניק שליטה טובה לנהג, למרות הדרך הרשעית לעיתים לא התלוננו הנוסעים מאחור על קפיצות.
ועתה למסלול המיוחד שלנו שמשלב טיול וגם נסיעת מבחן, כאמור בחרנו את העונה הנפלאה של חורף טרום אביב, (המסלול נעשה לפני חדירת נגיף הקורונה לארצנו ולחיינו) כל פרחי האביב התייצבו לצד הדרך היפה, עצי השקד לכל אורך הדרך פורחים, ועצי כליל החורש הרבים בשלבי פריחה מתחילים. קק״ל הכינו שביל נהדר, תחילתו שביל כורכר מהודק, וחלקו סלול, הכביש תלול עם סיבובים נועזים עם שוליים רשעים:
(נכון בימים אלה של הסגר אין לצאת למסלול הטיול אך כדאי ורצוי לשמור לימים טובים יותר)
המסלול: בדרך קק"ל החצובה במדרון המזרחי של הרי נפתלי נרעד הלב מול היופי השרוע למטה, כל כך הרבה יופי שמרוכז בשביל אחד ארוך. הכניסה לדרך לא מבטיחה, צמחיה פרועה, עליה קטנה ותמימה אבל אחריה נפתחים המראות למטיילים דרך חלונות נוף בסבך הצמחייה. פיסות קטנות של נוף שהולכות ומתגלות והולכת וגדלות. השביל התלוי לאורך רמת נפתלי מעניק מראות נוף מרהיבים. סבא חרמון, כיפתו המושלגת, מעניקה לאזור מראה של סב חביב המשקיף בחיבה על נכדיו המשחקים בעמק החולה. סובבים אותו משפחה של הרים כהים זועפים, והוא מתנשא מעליהם בבלוריתו השובבה. סבא חרמון מקפיד להידחק לכל תמונת נוף, יחד עם בתי מטולה הזעירים, עם השדות הירוקים והחומים בעמק המנוקדים בבריכות כחולות, שבילים לבנים תחומים את הפסיפס המרהיב. חורש אורנים צפוף גולש במדרון התלול, למרגלותיו שטיח ירוק פורח, מנוקד בכלניות רבות, סגולות ולבנות ואף לא אחת אדומה. קריית שמונה שרועה כמו על כף היד ככול שמתקדמים בדרך נחשפים יותר ממראות הנוף. עמק החולה נפרס במלאו יופיו, רחוק נראה אגמון החולה, צורתו ככף רגל
ענקית של פיל ובמרכזו איים. 'מצפה לירן', לזכרו של לירן סעדיה, לוחם ומפקד בסיירת אגוז שהיה בן 21 בנפלו במלחמת לבנון השניה, מרפסת הנוף שלוחה מעל קריית שמונה, יד אוהבת סיימה בימים אלה שתילת שורות של נרקיסים צחורים. שביל סלול מוליך אל מערה גדולה, לצד השביל פזורים סלעים ועליהם מוטבעים ציורי הקומיקס של לירן. במרכז המצפה ניצבת מערכת קולית שמאפשרת לשמוע את השירים שלירן אהב, סקירה על האיזור וגם על לירן. בשילוט הצמוד למצפה מסופר על עלם רגיש, אהוב ומוכשר בציור וכתיבה. 'עין רועים' הוא מעיין קטן, הנובע מתחת לעץ תאנה יפה נוף. בימים אלה מעט מים נובעים מהמעיין. שוקת יפה ממתינה לזרימה מואצת, שם אמורים המים לזרום בתעלות קטנות אל שתי בריכות. בהמשך הדרך נקודת תצפית מיוחדת, דרך הנוף היפה שהכינו אנשי קק"ל מתאימה לכל סוגי הרכב, צמודה למצוק רמים ואורכה כ-17 ק"מ, בדרכה חולפת מתחת לכבלי הרכבל שיורד ממנרה ופארק גיאולוגי צמוד למצוק, (גובהו 650 מ'), שביל הליכה משולט.
איך מגיעים: התחלנו את השביל מדרום לצפון, נוסעים על כביש 90, בצומת כ"ח פונים מערבה לכביש 899, מטפסים איתו עד צומת ישע, פונים צפונה לכביש 886 (מנרה משגב עם), נוסעים כ-5 ק"מ עד לפניה לדרך נוף הרי נפתלי, בכניסה יש שלט גדול המספר על המקום והדרך והמסלול הוא חלק משביל ישראל.