"בעזרת אצבעות הידיים תייצרי מסגרת לתמונה", בעדינות כיוון את אצבעותיה ליצור מסגרת מלבנית. "עכשיו תשקיפי על הנוף, דרך המסגרת, תתחילי להסתובב ותעצרי בקטע עם הנוף הכי אירופאי". הוא עמד אחריה, מציץ יחד איתה בנוף החולף שנראה בין אצבעותיה. לפתע עצרה את הסיבוב: "תסתכל" צהלה "זו תמונה שלקוחה מנופי אירופה". הוא חייך: "את רואה, הבטחתי לך שניסע לאירופה", צחק אליה. היא חבטה בו בחיבה: "לא, זה לא נקרא אירופה, אני רוצה טיול אמיתי" התפנקה.
נניח את זוג האוהבים להתווכח על התאריך ויעד הנסיעה. המקום היפה אותו הם ראו נמצא סמוך לשדה התעופה בן גוריון. תמונת הנוף מזכירות נגיעות מיופייה ושלוותה של אירופה. אין פלא, כאן ישבו טמפלרים מגרמניה עד מלחמת העולם השנייה, במקור שמו של המקום 'וילהלמה'.
שנת 1903, נוסדה וילהלמה בידי נוצרים גרמניים, השם וילהלמה ניתן לכבוד מלכם וילהלם השני. הגרמנים התיישבו בארץ, תחת שלטון התורכי. כדי לשאת חן בעיני השלטון הוסיפו לשם המושבה 'וילהלמה חמידיה', קריצה לסולטן התורכי עבדול חמיד. כדרכם היסודית של הגרמנים תוך שנה מיום ההקמה כבר עמדו הבתים. נחלאות תחומות בקווי גדר ישרים. הקרקע המשובחת העניקה פרנסה למתיישבים. עובר אורח יהודי באותם הימים טרח לכתוב בקנאה שהשלטונות התורכיים העלימו עין מחריגות הבניה ב'וילהלמה חמידיה'. הישוב פרח ושגשג ובשנת 1931 כבר ניצבו בגאווה 65 בתים טמפלרים חסונים, חזיתם אחידה. במלחמת העולם השניה הטמפלרים הגרמנים גילו נאמנות למולדת ולנאצים בגרמניה. הבריטים לא אהבו את ה'גייס החמישי' שמתגבש במושבה, המקום הפך למחנה הסגר לטמפלרים שהוגלו ליבשת אוסטרליה. הבתים נותרו ריקים.
ההיסטוריה מחזירה אותנו לשנת 1948, בעיצומה של מלחמת השחרור נאלצו תושבי עטרות ליד ירושלים לנטוש את הישוב, חמישה עשר מבני המקום איבדו את חייהם. הפליטים מהרי ירושלים שוכנו בבתי הטמפלרים בוילהלמה והחליפו את השם ל'בני עטרות'. מסביב גדלה ופרחה מדינה, שדה תעופה, ישובים פרחו וגדלו, כבישים נסללו, רק כאן, בבני עטרות, כאילו יד נעלמה הקפיאה את השנים, המושבה שמרה על המבנים הטמפלרים, אלה טופחו באהבה ובצנעה על ידי התושבים החדשים. שלא כבית לחם הגלילית, (מושבה טמפלרית בעמק יזרעאל העמוסה במטיילים), בחרו תושבי בני עטרות את השקט, לא עודדו פיתוח תיירותי של המקום. חלק מהבתים שופץ, העצים שנשתלו על ידי הגרמנים צמחו לענקים, דקלי הוושינגטוניה הגבוהים פרעו בשובבות את צמרתם ברוח. גרווילאה חסונה פיזרה את עליה בגינות בדשאים עצי אורן וברוש שימשו כמסדר כבוד לכניסות הבתים. גדרות האבן שתחמו את המגרשים הצמיחו טחב צהבהב שהלם את המקום. לעיתים יד חסכנית החריבה בית טמפלרי עתיק, במקומו הוקם בית חסר השראה העונה לצו האדריכלות המודרנית.
איך מגיעים: כביש 461 ממשיך מצומת מסובים מזרחה, חוצה את אור יהודה ויהוד. בצומת הטייסים, ממשיכים ישר לבני עטרות. (אנא, השתדלו לא להפריע לחיי התושבים).
יקב: יקב וילהלמה התמקם במרתפו של בית טמפלרי נאה, במקום נפתח מרכז מבקרים צנוע למושבה ומרתף יינות רייחני, יינות לבנים ואדומים ויינות קינוח. יקב וילהלמה, 054-4564526. (פתוח בשישי ושבת).
בסביבה: פארק קק"ל, יער שוהם, (הכניסה מכביש 444).