בכפר יאנוח מתקיימות שיחות סלון ליד האח, עם כוס קפה ארוחות, לינה בצימרים ויופי ייחודי של כפר דרוזי שמתאים ליום חורף
במערב נראה הנוף הרחוק שהוא מיטשטש במסך הערפלים, קרן שמש יחידה מגיחה מבין העננים ושולחת אור ממוקד על מפרץ חיפה המרוחק. מנקודת התצפית, על אחד מגגות הכפר יאנוח נראה הכרמל כצלליתו של גל ענק, כזה המאיים המפרץ המרוחק. על הים אוניות הממתינות בסבלנות להיכנס לפריקה בנמל ונדמים ככפיסי עץ דקיקים על הים, מפעם לפעם שורות של קרעי עננים מרחפים בין ההרים, מערפלות את מראות הנוף. על גגות בתי הכפר המדורגים סדורים ענפים וגזעי עצים יבשים להזין בהם את התנורים הגדולים בבתי הכפר.
הכפר יאנוח משקיף על מפרץ חיפה ממרום שלוחת ינוח, כ700 מ' מעל פני הים. מיקומו הרם בגליל המערבי מעניק לכפר החינני נקודת תצפיות מרהיבות. הגנים הדרוזיים תמיד הוליכו את ראשי החמולות לבנות את ביתם בראשי ההרים, הגובה מאפשר לתושבים לגור בשטח שולט הן לתצפית והן להגנה. התושבים הראשונים הגיעו לכאן עוד במאה ה-18, גרעין של כמה ממשפחות ממנו צמחו שני חלקי הכפר, העליון והתחתון.
על הטרסות מסביב היו מגדלים עלי טבק, תולים אותם לייבוש בשרשרת צבעונית בחצרות הבתים ועל המרפסות. גם היום במרפסות אחדות תלויים לייבוש פלפלים חריפים אדומים שמקשטים את בתי האבן בצבעם העז וגם שרשראות של עלי טבק לייבוש. מיקומו המרוחק יחסית של הכפר יאנוח מדרכים ראשיות השאיר אותו הנסתר בין מסלולי הטיול של הישראלים. בני הכפר, רובם דרוזים דתיים, צנועים ובעיקר מכנסי אורחים. מנהגי הדרוזיים, המאכלים המסורתיים, המקום נטוע בלב מסלולי נוף יפים וגם מקום כבסיס ליציאה לטיולים. בעזרת גופים ממשלתיים והרבה רצון של התושבים לומדים איך לפתוח את הבתים לאירוח, נשות הכפר מגלות מאכלים שהיו נסתרים מהמטבח הישראלי.
הכפר יאנוח, כאמור, מרוחק מכבישים סואנים, מגגות הבתים נגלה נוף משכר. ממזרח לישוב חצובה בסלע בריכת החורף 'אל ארז', כרבע שעה הליכה למקום. בימי החורף הבריכה מלאה במים. למרגלות הכפר מסתלסל כביש מסתורי, הנראה לקוח מתקופה אחרת. הכביש חוצה את נחל בית העמק, (נחל מג'נונה בפי המקומיים), ומסתיים בכפר יאסיף. הכביש הצר והתלול עובר בין טרסות עתיקות, עצי זית. בימי חורף סוערים מתעורר לחיים ה'מג'נון' (המשוגע) שבנחל, ואז את הכביש הרזה והתלול חוצה נהר שוצף הגולש בערוץ הנחל ודוהר בזרם אדיר אל השפך נחל בית העמק הסמוך לישוב שבי ציון על שפת הים התיכון.
על גגות בתי הכפר משתרגים ענפי הגפן שבימים אלה בשלכת, את הבוסתנים הקטנים של וסככות הענבים שמקשטות כל כפר דורזי. מכאן, צפונה נמתח שביל הליכה למבצר יחיעם, באביב צידי השביל מנוקדים בפריחה סגולה משגעת, מסלול הליכה מומלץ. בית הבד העתיק של הישוב נמצא במדרון ומזכיר באבנים המסותתות את אבני הכותל.
טיפ: שמעו של שמן הזית של יאנוח מפורסם בגליל, מימים ימימה, המבינים, כך מסבירים אנשי הכפר מגיעים לכאן מכל הגליל לרכוש שמן זית בפחים גדולים לכל השנה.
איך מגיעים: כביש 89 מוליך מצומת כברי מזרחה למעלות. בצומת תפן פונים דרומה לכביש 854, בהמשך מגיע לכפר ורדים, בקצה כפר ורדים, יש פניה צפונה לשני הכפרים יאנוח ג'ת בכביש מפותל.