המעבר על גשר החבלים התלוי מעל הבשור הפחיד חלק מהילדים, כדי לנטרל את הפחד (ובעיקר בגלל הצורך להעביר צנרת לתפיסת שיטפונות נחל בשור לנתב למאגרים) הקימו גשר חדש, חסון, יציב גשר הצינורות שמעל ערוץ הנחל
במשך שנים גשר החבלים התלוי מעל נחל הבשור שימש למספר ילדים ומבוגרים כעין מבחן אומץ, ילדים מפוחדים הילכו עליו במהירות מבלי להביט למטה, נשים חוששות נתקעו באמצע הגשר אוחזות בפחד בגשר המתנדנד, גברים השתדלו להסתיר את פחדם וחצו אותו במהירות. "גיבורי הגשר" היו נעמדים במרכזו ומפחידים את החוששים בנדנוד נמרץ של הגשר. כל הפוחדים וגיבורי הגשר מוזמנים לגשר הצינורות מעל הבשור, יציב וחסון במרחק קצר מגשר החבלים.
80 ק"מ אורכו של נחל הבשור, הנחל אוסף את מי השיטפונות באזור שדה בוקר ומסיים את דרכו הארוכה בים התיכון בתחומי רצועת עזה. אגן הניקוז שלו הרחב הוכיח את כוחם של מי השיטפונות, מים רבים זורמים בעת שיטפון וחשוב לתפוס את המים בדרך ולהפנות אותם למאגרים, ואמנם במבצע הנדסי מסובך יצרו סמוך לאפיק הנחל שלושה מאגרים ענקיים. חלק ממי השיטפונות מופנים לאגם גדול, משאבות ענק נמצאות בקצה המאגר ושואבות את המים לשני מאגרים גדולים. יתר מי השיטפונות ממשיכים לזרום, חלקם נעצרים בבריכות טבעיות וחלקם מגיע גם למאגר נירים. וכך, באזור גבולות לאורך הערוץ נולדו שלושה מאגרים שתופסים את המים. כדי שיוכלו לשלוט בהעברת המים ממאגר למאגר הונחו צינורות ענק מעל ערוץ הנחל ולמעשה שלושת המאגרים הפכו ליחידה אחת שאפשר להעביר מים ממאגר למאגר. המים במאגרים נמהלים עם מי השפד"ן שמגיעים מחולות ראשון והופכים למים באיכות גבוהה.
כדי לראות את כל המפעל הזה הקימו שני מצפים, התחתון נמצא מעל ערוץ הנחל ובעת שיטפון אפשר לראות איך המים גולשים ל"מלכודת". לתצפית העליונה הרימו הר קטן עם מרפסת תצפית יפה שממנה אפשר לראות את שלושת המאגרים. שהמאגרים מלאים במים המראה נהדר והעופות הנודדים מאושרים.
החלום של פרנסי האזור היה להכין גשר לצד הצינורות הענקיים שיהיה מעבר נוח וחיבור בין שתי הגדות, עתה יש חיבור בין שתי הגדות גשר ברזל חסון, (להבדיל מאחיו, הגשר התלוי הדרומי יותר). לגשר הוצמד צינורות עבי צול, הרצפה של הגשר עשויה סבכת ברזל, דרכה ניתן לראות את ערוץ הנחל, במרכז הגשר מרפסת גדולה שצופה אל סבך צמחי הקנה. בעת שיטפון אפשר לראות את זרמי המים שמרעידים את הגשר. יתרון נוסף שהטיילים יכולים להשלים מסלול הליכה או רכיבה על אופניים ולחזור דרכו לנקודת ההתחלה.
איך מגיעים: נוסעים על כביש 222 מצומת גבולות דרומה, עוברים את גבולות, אחרי כשלושה ק"מ פניה שמאלה דרך נוף נחל הבשור, מצפורי המאגרים.
בסביבה: כדאי לטייל לאורך דרך הנוף הבשור, מתאימה לכל רכב סימון שביל כחול, כ-12 ק"מ של מסלול שמתחיל בגשר החבלים בצומת צאלים ומסתיים בפארק אשכול על כביש 241 (צומת מעון- אורים)